Roskilde Gruppe

Roskilde Gruppe

. . . . Sammen rykker vi verden – med vilje

Enhederne

Gruppens enheder

Alle medlemmer i Roskilde Gruppe er opdelt i enheder efter klassetrin. Herunder kan du se hvor du eller dit barn hører til, læse mere om hvad hver enkelt enhed laver og hvilken ugedag de mødes. Klik på billedet for at komme til enhedens egen side.

 

  Familiespejder for børn i alderen 3-6 år sammen med en voksen. Det kan være en forælder, en bedsteforælder, tante, onkel eller bare en voksenven. vi tænder bål, laver sjove ting i naturen, kigger på ”farlige” dyr (f.eks. biller og edderkopper), laver kastanjedyr og mange andre ting.
enhed-bæver De yngste spejdere kalder vi bævere. For bæverne er spejderarbejdet leg med mening. Bæverne lærer at færdes i og passe på naturen. Og bæverne oplever en masse af de aktiviteter, som også de større spejdere arbejder med, blot tilpasset deres egen aldersgruppe.
 enhed-ulv Ulveungerne oplever en masse spændende eventyr. De bliver indviet i junglens spændende liv, og når de optages i ulveflokken ved fuldmånemødet, får de også et ulvenavn. Ulvene leger og opholder sig oftest udendørs. De tager på weekendture (i hytte eller telt) 3-4 gange om året – og det store højdepunkt er sommerlejren, hvor hver eneste dag er fyldt med spænding og oplevelser.
 enhed-junior I juniortroppen er spejderne inddelt i patruljer på 6-7 jævnaldrende spejdere. Der holdes fælles møder, men meget af arbejdet foregår i patruljerne. Der holdes mange ture i weekender. Det kan være kanoture, ture til nogle af Sjællands spejdercentre, eller ture sammen med resten af gruppens enheder.
  I spejdertroppen er patruljen grundlaget for alle aktiviteter. De 6-7 jævnaldrende spejdere i patruljen er selv med til at bestemme mange af aktiviteterne. Spejderliv er friluftsliv – og naturligvis indebærer turene overnatning i telt og madlavning over bål!
 

I 2017 genoprettede vi en selvstændig enhed for seniorer. Denne enhed har nu fået endnu en stor portion oprykkede tropsspejdere og vi er nu en dejlig stor trop med næsten 30 inmeldte medlemmer.

Vi prøver i seniortroppen af lave både hyggelige, seje og spændende møder, ture og tilbud, så alle kan være med på det niveau de har lyst til. Vi vil stadig have aktiviteter i samarbejde med troppen, så vi fastholder det tætte samarbejde. Vi stræber efter at afholde turer en gang i måneden, med mulighed for ekstra løb mm. for de der ikke kan få nok.

 enhed-rover Gruppens unge og voksne medlemmer kan være med i en af gruppens roverklaner. I klanen arrangeres ture og arrangementer for gruppens voksne medlemmer. Ofte hjælper rovere ved gruppearrangementer eller deltager i aktiviteter på nationalt eller internationalt plan.